Tárkonyos "húsvéti" fejtett bableves (egyszerû, gyors, lisztmentes) - sonkalével, pirított sonkával, házi kovászos kenyérrel
sponsored links
A kukta használatát nem tartom ördögtõl valónak, csak ne húslevest vagy pörköltöt fõzzünk benne.
Füstölt húsok és nem füstölt csülök elõfõzéséhez szívesen használom, no és bab elõfõzéséhez. Természetesen arra nem árt figyelni, hogy ne fõzzük túl az alapanyagokat, de hát a túlnyomáson alapuló eszközünket is éppúgy megfelelõen szükséges használni, mint bármelyik másikat.
Húsvétkor is rendszeresen az ünnepi asztalra kerül ez a leves, de így év kezdetén, télvégén, hétköznapokon is. Ahogyan múlt évben is:
Tárkonyos húsvéti sonkaleves fejtett babbal, tárkonyos Tokaji borecettel
Gyors, tárkonyos bableves fejtett babból, lángolt kolbásszal, nyárádremetei kemencés kenyérrel kínálva
Most is egy gyors ötlettõl vezért alkalom volt, kenyeret sütöttem, nem is akármilyet, ehhez terveztem ezt a nagyon finom, tartalmas levest. A békebeli kovászos fehérkenyerem, melyet ez esetben, cserépben sütöttem, méltó kísérõje volt a ...